Teori

Det ingår i varje elevs ridkunskap att även behärska hästkunskap teoretiskt. Har man en god förståelse för det teoretiska har eleven även en god förutsättning att lyckas praktiskt i sin ridning och handhavande av häst.

I våra grupper ingår det ett eller flera teoritillfälle per termin förutom i specialgrupperna. För nivå III-V förläggs teoritillfället vanligtvis under teoriveckan. Övriga grupper har sina teorilektioner fördelade över terminen. I vår Nivåbeskrivning kan du läsa mer om antal teoritillfällen för just din nivå.

Teoriveckor

Under året arrangerar vi vanligtvis 2 teoriveckor,, en på våren och en på hösten. Under dessa veckor har vi antingen teori med öppna sittningar, föreläsningar eller träningar enligt separat schema eller så har repektive grupp teori med sin ridlärare.

Information om detta anslås på hemsidan och på anslagstavlor

dressyr sv

Uppdaterad: 16 APR 2020 17:07 Skribent: Jenny Zachén

Stallet är under terminen öppet: Vardagar 07.30-22.00, Helger 07.30-18.00