Hoppa till sidans innehåll

Hästens välmående


Att hästen är i centrum kan tyckas som en självklarhet på en ridskola, men en individanpassad verksamhet kräver också att vi omger oss av ett ekosystem av kunniga människor. Förrutom ett balanserat arbete och daglig utevistelse, jobbar vi systematiskt för att hålla hästarna så välmående som möjligt.

Foder

Våra hästar har individuella foderstater med mängd och meny anpassade till aktuell arbetsbelastning, vikt och andra behov. Förrutom hösilage använder vi foder från Krafft. Vår foder-vagn dukas upp som ett mindre buffébord för att täcka alla dom varianter som krävs när man har över 40 hästar.

Vår fodervagn med det mesta man kan tänka sig behövafodervagn krafft

Veterinärvård

Vi har också ett tätt samarbete med Mälaren Hästklinik för vård, utredningar och behandlingar antingen hos oss eller på någon av deras deras mottagningar i Mälarregionen. Tandläkare kommer regelbundet till oss för att se till att hästarna inte får vassa tänder eller andra tandproblem.

 

 

 Hovslagare

Ungefär varannan vecka kommer Lasse Andersson till oss för att sko och se över hästarnas hovhälsa. Med sin gedigna erfarenhet hittar Lasse ofta lösningar på de mest svårskodda utmaningarna.

Lasse Andersson

 Kristina sätter akupunkturnålar 

Kiropraktor

Alla hästar som rids och arbetas kan då och då behöva hjälp att lösa upp spänningar och stelhet, vi har därför regelbundet besök av vår kiropraktor Kristina Lannerfelt. Med hjälp av akupunktur och kiropraktik har vi sett att hästarna blir mer välmående och balanserade

Rehabilitering och rekreation

Sedan många år tillbaka har vi ett samarbete med en gård på Munsö, där bor regelbundet de hästar som behöver vila p.g.a. skador eller återhämtning efter en intensivare period. Där får dom njuta av lugna dagar i stora hagar.

 

Jensi och Lady vilar ut på Munsö

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 11 APR 2020 08:50 Skribent: Jenny Zachén
E-post: Adressen Gömd